Gijs Oomkes

Gijs Oomkes is een allround technicus, die zich het meest op zijn plaats voelt als geluidstechnicus en technisch producent op festivals en bij locatietheater. Van het afmixen van (live-)opnames in de studio en verzorgen van geluid bij livestreams en registraties wordt hij ook al snel blij.

Gijs Oomkes aan het werk met Pro Tools in zijn thuisstudio

Opleiding
Gijs (1983) speelt al bijna zijn hele leven in bands, waarvoor hij meestal ook de nummers schrijft. De liefde voor muziek en het opnemen daarvan, leidt hem na een half jaar Sociologie aan de UVA naar de opleiding Muziektechnologie (compositie en muziekproductie) aan de HKU. Via een stage in de studio van Tom Pearce wordt hij benaderd om eens live wat bands te mixen. Het hek is van de dam.

Gijs Geluid
Begin 2007 wordt Gijs Geluid opgericht. Kleine klusjes worden groot en langzaam breiden de werkzaamheden zich uit. Dankzij zijn contacten onder muzikanten krijgt Gijs regelmatig studioklussen en via festivalwerk voor o.a. Stichting Evenementen/Festivals belandt hij in de locatie- en muziektheaterwereld. Ondertussen wordt steeds meer apparatuur verzameld en tegen 2016 begint het bedrijf eigenlijk te groot te worden om alleen te runnen.

Check One Two
Samen met David van Putten gaat Gijs vanaf 2018 verder onder de naam Check One Two. Niet veel later voegt Michiel Heuveling zich er ook bij. Een gezamenlijke loods wordt gezocht en gevonden, een nieuwe bus wordt gekocht en het nieuwe bedrijf krijgt steeds meer vorm. Eind 2020 wil David toch liever alleen verder en stapt hij uit de VOF.

Tijdens de coronacrisis werken Michiel en Gijs veel samen met SLR uit Beusichem. Een samenwerking die goed bevalt en voor beide partijen smaakt naar meer.

Gijs werkt namens Check One Two o.a. voor:
Festival Tweetakt (allround technicus en technisch producent)
SLR / Visual Link (allround technicus, av-technicus en preproductie)
Trend Media Groep (Theatertechnicus en chauffeur voor o.a. Ernst en Bobbie en Juf Roos)
Arthur Wagenaar (geluidstechnicus voor Sounds Like Juggling en Close Call)
Orchestre Partout / √Čtoiles Electriques (geluidstechnicus, zowel live als in de studio)
Valkhof Festival (monitortechnicus)
Janskerkhof Festivals (technisch producent en geluidstechnicus)

Mooie Woorden (allround technicus en technisch producent)
Kunst aan de Dijk (lichttechnicus)
Helma Ketelaar (Studiotechnicus en videomontage)