Michiel Heuveling

Michiel Heuveling is een creatieve technicus, die zich onder andere thuis voelt in de videotechniek en als allround technicus in (kleinere) theaterzalen. Verder knutselt hij graag met groot gereedschap, verzamelt hij gitaren en werkt hij bij diverse festivals.

Michiel Heuveling in de regie bij een livestream.Opleiding
Michiel (1989) werkt in zijn studietijd als operateur bij Wolff Cinema Groep en ‘t Hoogt in Utrecht. Een zoektocht langs diverse technische HBO opleidingen brengt hem uiteindelijk bij het Instituut voor Audio- en Belichtingstechniek (IAB). Via het IAB kan hij als geluidstechnicus aan de slag bij Stairway in Utrecht en tourt hij met Hans Liberg. Daarnaast leert hij David van Putten kennen en raakt betrokken bij Festival Tweetakt en Parnassos Cultuurcentrum.

Mig’s
Na zijn opleiding gaat Michiel vanaf 2013 onder de bedrijfsnaam Mig’s als freelancer aan de slag. Hij werkt als operateur bij ‘t Hoogt en diverse filmfestivals, als technicus bij o.a. Parnassos, de Vrije Universiteit Amsterdam, UCK en Tweetakt, als technisch producent bij het Café Theater Festival en geeft les bij het IAB.

Check One Two
Een half jaar nadat Gijs en David Check One Two hebben gericht, sluit Michiel zich hierbij aan. Met drie man wordt gestaag een gezond bedrijf opgebouwd. Eind 2020 wil David toch liever alleen verder en stapt hij uit de VOF.

Tijdens de coronacrisis verzorgen Michiel en Gijs met SLR uit Beusichem livestreams voor diverse zakelijke partijen en overheidsinstellingen. Vanuit zijn ervaring als operateur bevalt dit werk Michiel wel en ontwikkelt hij zich snel tot een goede schakeltechnicus. 

Michiel werkt namens Check One Two o.a. voor:
Parnassos Cultuurcentrum (allround technicus en onderhoud)
Festival Tweetakt (allround technicus)
Nederlands Film Festival (operateur en contenttechnicus via INDYVIDEO)
IDFA (operateur en contenttechnicus via INDYVIDEO)
IFFR (operateur en contenttechnicus via INDYVIDEO)
Movies That Matter (operateur en contenttechnicus via INDYVIDEO)
SLR / Visual Link (av-technicus en regie/schakeltechniek)
Arthur Wagenaar (geluidstechnicus voor Sounds Like Juggling)
Janskerkhof Festivals (Licht- en geluidstechnicus)
Mooie Woorden (Allround technicus)