Huib van Amstel

Huib van Amstel is een allround technicus die zich comfortabel voelt als lichttechnicus en in theaterzalen, daarnaast heeft hij veel plezier in kindervoorstellingen. Hij richt zich ook graag op organisatorische zaken.

Huib aan het werk bij Kunst aan de Dijk

Opleiding
Huib (1989) heeft een ander pad gelopen; eerst werktuigbouwkunde gestudeerd aan de TU Eindhoven en daarna Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie aan de Universiteit Utrecht. Het duurde even voordat techniek op zijn pad kwam. Hij begon in 2018 als vrijwilliger bij Theater De Fransche School en begin 2022 besloot hij van techniek zijn werk te maken.

Them Theatertechniek
Halverwege 2022 begon Huib in payroll bij diverse theaters en festivals te werken. In 2023 Them Theatertechniek opgericht. Huib werkte als huistechnicus op diverse plekken, voor Check One Two op Tweetakt, als tourtechnicus voor Pieter Derks en als tourtechnicus voor Werkplaats van de Woestijne. Zodoende werd veel geleerd en een stevige basis gelegd, waar hij nu op verder bouwt.

Check One Two
De samenwerking met Check One Two in 2022 en 2023 beviel goed en na kort overleg besluit Huib zich per januari 2024 aan te sluiten bij de VOF. Hij gaat zich vooral richten op productiezaken en voorstellingen met complexer licht dan geluid.

Huib werkt namens Check One Two o.a. voor:
Theater De Fransche School (Allround)
Parnassos Cultuurcentrum (allround en onderhoud)
Theater de Omval (allround en onderhoud)
Werkplaats van de Woestijne (technisch producent, chauffeur en bouw/breek voor Queertopia)
Theater Vianen (allround)
Het Rosa Spier Huis (allround)
Zimihc (allround)
Mooie Woorden (allround)
Kunst aan de Dijk (lichttechnicus)
Janskerkhof festivals (opbouw)